Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Προς τον κο.Δήμαρχο Πατρέων


ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ



Προς τον κο.Δήμαρχο Πατρέων





Με τις υπ’αριθ. 9/2η και 47/5η Συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων της 1-2-11 και 17-3-11 αποφασίστηκε η παράταση λειτουργίας των κατ/των υγειονομικού ενδιαφέροντος, μέχρι την 2α πρωινή.

Κατά της αποφάσεως αυτής διαμαρτυρόμεθα για τους πιο κάτω νόμιμους και ουσιαστικούς λόγους.

1) Διότι εξεδόθη καθ’υπέρβαση των ορίων που θέτει το άρθρο   73 του Ν. 3852/10 (Καλλικράτης), σύμφωνα με τον οποίον δεν παρέχεται το δικαίωμα στο Δήμο να παρατείνει την άδεια λειτουργίας των κατ/των υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, παρέχεται το δικαίωμα στην επιτροπή, μόνον για την χορήγηση ή ανάκληση των αδειών λειτουργίας τους και των μουσικών οργάνων.

2) Διότι παραβιάστηκε ο όρος υπ’αριθ. Α της υπ’αριθ. 561/19ης συνεδρίασης της 16-7-03 απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου, στον οποίον αναφέρεται ρητά ότι δύναται να επιτραπεί η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των εν λόγω κατ/των μέχρι την 2α πρωινή, εφόσον «τα κατ/τα δεν γειτνιάζουν με κατοικίες», καίτοι είναι γνωστό στην επιτροπή ή έπρεπε να γνωρίζει ότι όλα τα κατ/τα στα οποία χορηγήθηκε σχετική άδεια γειτνιάζουν με κατοικίες. Ιδιαιτέρα και κατάφορα παραβιάστηκε η εν λόγω απόφαση και εκ του γεγονότος ότι η παράταση αποφασίστηκε κατ’εξουσιοδότηση της υπ’αριθ. 561/03 απόφασης, κάτι που αναφέρεται.

3) Διότι δεν ζητήθηκε και δεν ελήφθη υπόψη η αρμόδια και αναγκαία εισήγηση του τμήματος αδειών καταστημάτων της Δ/νσης Προσόδων, άλλως δεν ελήφθη υπόψη η αρνητική εισήγησή της.

4) Διότι δεν εκλήθη η Αστυνομία ή σύλλογος κατοίκων ή πρωτοβουλίας για την ηχορύπανση, ούτε συμμετείχε εκπρόσωπος του αρμόδιου κατά περίπτωση Δημοτικού Διαμερίσματος, αλλά ούτε και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, (το οποίο έχει διαμαρτυρηθεί προς τούτο), για να εκφέρουν την άποψή τους, καίτοι στην υπ’αριθ. 561/03 απόφαση τονίζεται η αναγκαιότητα αυτή.

5) Διότι πολλά κατ/τα εκ των οποίων χορηγήθηκε η άδεια παράτασης λειτουργίας, έχουν υποπέσει σε παραβάσεις, με αφετηρία την ηχορύπανση που προκαλούν στους γείτονες, οι οποίες είναι όχι μόνον απαγορευτικές για τη παράταση του ωραρίου, αλλά θα έπρεπε να τους είχε επιβληθεί διακοπή λειτουργίας τους. Ειδικότερα έχουν μηνυθεί για ηχορύπανση, για παράβαση του ωραρίου λειτουργίας τους, για λειτουργία (δήθεν) άνευ αδείας, ή έχουν παραβιάσει τους όρους λειτουργίας τους. Τα στοιχεία αυτά τηρούνται ασφαλώς στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και ασφαλώς ετέθησαν υπόψη της επιτροπής.

 6) Διότι με τη παράταση αυτή καθιστά αδύνατο τον έλεγχο της λειτουργίας τους από την αστυνομική Δ/νση, αφού μετά την 2α πρωινή η αστυνομική δύναμη ή οποιαδήποτε άλλη αρμόδια αρχή, δυσκολεύεται να προβαίνει σε ελέγχους ή να επεμβαίνει μετά από διαμαρτυρίες των γειτόνων.

7) Διότι αποφασίσατε τη παράταση λειτουργίας τους μέχρι τη 2α πρωινή, καίτοι γνωρίζετε ότι ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος είναι πιο τουριστικός προορισμός από τη Πάτρα, αποφάσισε τον περιορισμό των ωρών λειτουργίας των μουσικών οργάνων καθημερινά μέχρι την 11,00 μ.μ. και Παρασκευή και Σάββατο μέχρι την 1,00 πρωινή.

9) Διότι επικαλείσθε έλλειψη βεβαιώσεων παραβάσεων ηχορύπανσης κλπ, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά, ότι η βεβαίωση από την Αστυνομία παραβάσεων που έχουν σχέση δήθεν με λειτουργία τέτοιου κατ/τος χωρίς άδεια, ή λειτουργίας του πέραν του νομίμου ωραρίου κλπ. παραβάσεις,  προήλθαν από την ηχορύπανση ή τη διατάραξη που προκάλεσαν στους πριοίκους και την εν συνεχεία επέμβαση της Αστυνομίας.       

Κατά συνέπεια οι ως άνω αποφάσεις για τη παράταση του ωραρίου, είναι εσφαλμένες και εξεδόθησαν παράνομα.

Διαμαρτυρόμενοι λοιπόν κατά της άνω αποφάσεως σας ζητούμε να τις ανακαλέσετε αμέσως, διότι άλλως θα καταφύγουμε στα αρμόδια Δικαστήρια, συμπεριλαμβανομένων και των ποινικών, αφού οι εν λόγω αποφάσεις εξεδόθησαν καθυπέρβαση του Νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου