Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του, ενέκρινε κατά πλειοψηφία την παράταση - με περικοπή κατά δύο ώρες - του ωραρίου λειτουργίας μουσικής των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, μετά τη συνέχιση της διαβούλευσης από τη Δημαρχιακή Επιτροπή (Διεύθυνση Αδειών Καταστημάτων και Θεαμάτων).
Σύμφωνα με την απόφαση, η παράταση μουσικής που χορηγείται στα καταστήματα θα ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 και θα δίνεται μόνο σε όσα διαθέτουν κλειστούς και όχι ανοικτούς χώρους.
Ειδικότερα, η διάρκεια λειτουργίας μουσικών οργάνων κατά τη...

χειμερινή περίοδο καθορίζεται ως εξής:
Κυριακή – Πέμπτη μέχρι 11.00 μ.μ.
Παρασκευή – Σάββατο – Αργίες και Παραμονές Αργιών μέχρι 1.00 π.μ.
Η διάρκεια λειτουργίας μουσικής οργάνων κατά τη θερινή περίοδο καθορίζεται ως εξής;
Κυριακή – Πέμπτη μέχρι 12.00 π.μ.
Παρασκευή – Σάββατο – Αργίες και Παραμονές Αργιών μέχρι 2.00 π.μ.
Ο πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής Β. Κορομάντζος στην εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε ότι στόχος του Δήμου Αθηναίων είναι η αρμονική συμβίωση των καταστηματαρχών με τους κατοίκους της πόλης. Σημείωσε ότι κανένα κατάστημα δεν θα αναγκάσει ούτε έναν κάτοικο να φύγει, τα καταστήματα όμως που ενοχλούν, να γνωρίζουν ότι θα αναγκασθούν να κλείσουν και γι αυτό έχει ενεργοποιηθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός του Δήμου, ώστε να υπάρξουν ορατά αποτελέσματα. Σε αυτή την προσπάθεια σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η Δημοτική Αστυνομία, η οποία άμεσα εξοπλίζεται με ηχόμετρα, αλλά και η Διεύθυνση Αδειών Καταστημάτων και Θεαμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου